Goede Gewoonte

De natuur is mijn thuis~

Lekker buiten in de zon. Lopen, zitten, of zelfs staan bij een raam. Zodra ik maar een stukje natuur kan zien stroomt er energie door mij heen. De frisse lucht, de zonnestralen en het uitzicht. Van dit alles wordt ik intens vrolijk en kan ik weer fris en fruitig verder met mijn dag.

Het meest hou ik van lange wandelingen in parken. Telefoon lekker uit en lopen maar. Het geeft een bevrijdend gevoel om gewoon te gaan, zonder besef van tijd. Je bent automatisch in het nu. Voelt iedere stap die je zet en ieder geluidje wat je hoort.

thumbnail_2017-04-09 21.56.38_1495401953516

Ook doet de natuur me altijd beter beseffen dat alles perfect verloopt, zonder dat de mens er controle over heeft. Wolken die langzaam voorbij vliegen, regen die opeens met bakken uit de lucht komt vallen of een lekker briesje die je streelt. In de natuur voel ik me beter verbonden met mezelf en mijn god, Allah. Al het wereldse raakt meer op de achtergrond en er is even een moment van rust en vrede.

Een aantal van mijn favoriete momenten in de natuur zijn wanneer ik lekker op een zonnige dag in de achtertuin kan zitten op een comfortabele tuinstoel. Lekker kan lunchen met warme zonnestralen op mijn gezicht. Of wanneer een lange wandeling kan maken in mooie parken of bossen. De bomen en struiken zien heen en weer waaien. Al die geuren opvangen. Rustig wandelen terwijl ik geniet van de warme zon. Ook hou ik ervan om te zitten op het strand en te kijken naar hoe de golven op en neer gaan. Of naar hoe snel de wolken voorbij vliegen. Dat is echt het meest rustgevende wat er is.

thumbnail_2017-04-03 14.29.57_1491226987313_resized

Nu met het warmere weer loop ik de weg van mijn werk naar huis terug. Ik doe er zo’n 30 minuten over en het doet me echt goed. Naast dat ik gewoon blij wordt van het feit dat ik in de natuur ben en niet de hele dag binnen hoef te zitten, haal ik zo ook mijn 30 minuten bewegen voor de dag. Yes! win-win situatie =)

Zijn er meer mensen die ook zo blij worden van de natuur en er energie uit halen? Laat me weten er andere manieren zijn hoe jij van de natuur geniet.

~ Maryam Medina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s