Persoonlijk

Terug van weg geweest~

Schrijven, weg vegen en opnieuw. Weer schrijven, wegvegen en weer opnieuw. Mooie ideeën in mijn hoofd, maar ik kreeg het niet altijd uitgeschreven zoals ik het wou terug zien. Onzeker over wat ik aan het doen was. Ik werd moe van mezelf. Had het gevoel dat ik maar wat aan het aanpoten was. En zoals zo vele ben ik gezwicht. Het voelde alsof ik faalde en jullie in de steek liet.  Ik praatte mezelf aan dat ik net zo goed kon stoppen, want dit ging toch niet lukken. En zo zijn we alweer bijna twee maanden verder! Ongelooflijk, al zeg ik het zelf.

Nieuwe dag, nieuwe kansen. Vandaag voel ik me goed en ik doe weer een poging. We beginnen weer opnieuw. Of beter gezegd, we gaan verder waar we zijn gebleven. Er is nog zoveel te leren, zoveel te delen en zoveel te zeggen. Ik zit te typen met een brede grijns op mijn gezicht. Ja, hier wil ik het wel voor doen =)

Voor mezelf en iedereen die zich in een soort gelijke situatie bevind of heeft bevonden volgen een paar redenen waarom ik ben begonnen met schrijven. Op momenten dat het minder gaat en je de inspiratie dreigt te verliezen zal dit hopelijk een mooi lichtpuntje zijn.

Leerzaam > Deze blog ben ik in de eerste instantie begonnen, omdat ik zelf lerende ben als het op mindfulness  en positiviteit aankomt. Door er zelf over te leren, verschillende punten op te zoeken en logisch te verwerken tot een geheel, zorg ik er voor dat ik goed snap wat er bedoelt wordt. Veel herhaling wat deze onderwerpen betreft, zorgt er voor dat het me allemaal duidelijker wordt.

Delen en inspireren > Door over onderwerpen te vertellen die me aanspreken en waar ik me beter en blijer van ga voelen, hoop ik veel mensen te bereiken en die te inspireren om het zelfde te doen. Zij het door mijn blogpost te lezen of zelf opzoek te gaan naar relevante onderwerpen waar je blij van word.

Creatief bezig zijn > Ik merk dat schrijven een rustgevende werking op me heeft (op momenten dat ik mezelf niet gek maak, met mijn eigen onzekerheden wat mijn huidige schrijfkunsten betreft. =P) Meestal is de drempel om te beginnen moeilijk, maar als ik eenmaal bezig ben zit ik echt in een goede flow. Woorden komen achterelkaar gerold en verschijnen zo voor me in beeld. En zodra een blogpost af is heb ik zo’n trotse mama-gevoel lijkt het wel.

Oke, mijn vuurtje is weer wat aangewakkerd merk ik nu al. Op naar meer en betere blogposts. Laat even weten of dit herkenbaar is voor jouw, of je ook eens in deze situatie hebt bevonden en hoe je jouw idee weer tot leven hebt geroepen en er voor bent gegaan. Mocht je dit niet meegemaakt hebben, maar heb je wel een idee of soort van plan om iets te ondernemen wat je al zenuwachtig maakt als je er alleen maar aan denkt? Laat het me zeker weten hier beneden.

~ Maryam Medina

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s