Goede Gewoonte

Goede gewoontes~ April 2017

We hebben allemaal van die lijstjes met goede gewoontes die we willen hebben. Meestal maken we die als het nieuwe jaar bijna begint en daarna liggen ze een beetje te verstoffen ergens opgeruimd in een la. Ik zelf heb heel veel goede gewoontes die ik mezelf nog wil aanleren. Je dag is toch voor een groot gedeelte opgezet door de goede of slechte gewoontes die je hebt. Bijna de helft van je dag is opgezet uit gewoontes, dus door meer goede gewoontes in je dagelijkse leven toe te voegen, kun je al snel merken dat ze je leven makkelijker of beter maken. Een aantal goede gewoontes die ik vandaag wil delen en mezelf wil aanleren zal ik hieronder bespreken.

  • Een glas water drinken na het opstaan
  • Elke dag 30 minuten wandelen
  • Werken met 3 punten To-Do lijst

thumbnail_2017-03-27 11.13.42_1490606321929

Alle drie de punten heb ik al vaker opgeschreven en ze lijken me alle drie belangrijk. Een glas water drinken na het opstaan, zal me helpen om beter wakker te worden. Ook kan het me helpen om makkelijker aan de 2 liter per dag marge te zitten. Wat wandelen betreft ben ik echt enthousiast. Ik hou er van om buiten te zijn met dit zonnige weer. Het geeft me altijd een energie boost en ik word er gelijk positiever van. Ik merk wel dat ik het momenteel niet genoeg doe. Door het aan mijn lijstje toe toevoegen zal ik er nu beter op gaan letten.

En als laatst mijn To-Do lijsten. Ik heb de slechte gewoonte om mijn To-Do lijst helemaal vol te schrijven en daarna van slag te raken omdat het helemaal volstaat. Uiteindelijk weet ik niet waar ik moet beginnen en stel ik alles maar uit. Klinkt dit sommige bekend in de oren? Het lijkt me handig om per dag een To-Do lijst te maken met alleen de drie belangrijkste punten van die dag. Vervolgens hoef ik me alleen daar op te focussen. Het is een begin en ik ga gewoon kijken hoe dit me bevalt.

thumbnail_2017-04-03 15.31.42_1491226985790_resized

Persoonlijk vind ik het fijn werken met beloningen als ik een nieuwe gewoonte wil toevoegen aan mijn leven of als ik een doel heb bereikt. Het hoeft niet iets groots te zijn, maar je wilt ook niet dat het je doel tegen werkt. Het is toch net dat extra stukje motivatie en het geeft je iets om naar uit te kijken. Ik zal hier later nog op terug komen en het volledig beschrijven.

Er zijn zoveel meer goede gewoontes die ik in mijn leven wil toevoegen, maar laten we eerst met deze drie punten beginnen. Ik heb alles voor mezelf genoteerd in mijn notebook en zal goed bijhouden hoe alles verloopt. Laat zelf ook in de reacties weten wat jouw goede doelen zijn en hoe je gaat bijhouden of alles goed verloopt.

~ Maryam Medina

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s