Goede Gewoonte

Rust in de ochtend~

De wekker gaat af naar honderd keer snoezen en nog schrik ik te laat wakker. Snel gooi ik het dekbed van me af en stap onder de douche. Ik kleed me daarna aan en pak snel wat te eten voor de lunchpauze. Dit alles met het gevoel alsof de duivel me op de hielen zit. Zeg me alsjeblieft dat ik niet de enige ben die dit ALTIJD weer voor elkaar krijgt. No more, mensen! Die dagen zijn voorbij. Vandaag ga ik met jullie iets delen wat ik al langere tijd wil proberen.

Ik wil al een tijdje een nieuw ochtendritueel testen voor mezelf. The Miracle Morning is een ochtendritueel uit het gelijknamige boek van Hal Elrod. Ik heb het boek even terug gelezen en ik ben echt enthousiast. Vanaf morgen ga ik beginnen met dit ochtendritueel.

De bedoeling is dat je een uur eerder opstaat dan dat je nu doet. Dat betekend dat ik om 6 uur stipt al wakker moet zijn. Belangrijk is dat je op tijd in bed ligt de avond van te voren. Voldoende nachtrust maakt het voor jezelf alleen maar makkelijker om de volgende ochtend op te staan. Voor mij persoonlijk is 7 uur nachtrust prima, dus dat wordt om 11 uur al slapen. Voordat je gaat slapen maak je voor jezelf een to-do lijst met punten die je wil doen morgen. Maak het niet te ingewikkeld voor jezelf, 3 punten zijn bijvoorbeeld al prima.

thumbnail_2017-03-28 21.55.31_1490730995603

De punten die tijdens je ochtendritueel dient te volgen heten life S.A.V.E.R.S. Silence, Affirmation, Visualisation, Exercise, Reading en Scribing. Ik heb de Nederlandse termen gebruikt in mijn lijst hieronder. Ik heb voor mezelf ook even genoteerd waar ik me aan moet houden. Alles bij elkaar ben ik één uur bezig en dan heb ik nog een half uur om te douchen, me aan te kleden, mijn lunch in te pakken en te vertrekken naar mijn werk. Om eerlijk te zijn klinkt dat me goed in de oren! Verder wordt er geadviseerd om een aparte wekker te kopen en die ver weg van je bed te leggen. Je moet het wel kunnen horen, maar net ver genoeg zodat je wel uit bed moet komen om het uit te zetten. Hieronder volgt hoe ik mijn ochtendritueel wil gaan invullen. Oke, Lets do this!

 • Op > 5 minuten gezicht wassen, tandenpoetsen, water drinken
 • Stilte > 5 minuten mediteren en rustig ademhalen
 • Affirmaties > 5 minuten affirmaties hardop lezen
 • Visualiseren > 5 minuten over moodboard visualiseren
 • Oefeningen > 15 minuten cardio (YouTube filmpje of springtouwen)
 • Lezen > 20 minuten lezen (Ik hou het meest van zelfhulp boeken)
 • Schrijven > 5 minuten schrijven waar je dankbaar voor bent

thumbnail_2017-03-27 11.13.42_1490606321929

Er zijn een aantal doelen die ik wil bereiken met dit ochtendritueel. Ik vind het een fijne gedachte dat ik ze hier bij elkaar kan vermelden. Ik voel me gemotiveerd en heb er echt zin in. Wel wil ik me zelf voorbereiden op die  dagen waarop ik gewoon wil slapen. Gelukkig gaan we nu op naar warmere dagen en is het ook sneller licht buiten. Persoonlijk helpt dat mij al wel om iets makkelijker op te staan. Mocht het nodig zijn dan pak ik deze blogpost erbij en lees ik mijn doelen die ik hieronder heb genoteerd hardop voor mezelf op.

 • Even focussen op wat er nu echt door mijn hoofd gaat
 • Mezelf de tijd gunnen om mijn geloof te praktiseren
 • Dankbaarheidslijstje bijhouden en positief de dag beginnen
 • Sporten en me de rest van de dag fit en fruitig voelen
 • Tijd om aan mijn blog te werken =)
 • Vertrekken naar mijn werk met een rustig gevoel

Mischiem denk je nu, ‘Waarom zou je extra tijd besteden aan je ochtendritueel?’ Omdat ik meer uit mijn dag wil halen en meer dingen wil doen waar ik me goed bijvoel! Nu ik alles voor mezelf heb opgeschreven, kan ik er tegenaan. Genoeg gepraat, morgen moet ik het echt gaan doen. Ik voel me gemotiveerd en kan niet wachten tot morgenochtend. Ik zal bijhouden hoe alles verloopt en dit zal ik vervolgens met jullie delen. Dat geeft me om eerlijk te zijn toch het extra zetje dat ik onbewust nodig heb denk ik. Ik houd jullie op de hoogte! =)

~ Maryam Medina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s