Goede Gewoonte

Konmari methode opruimen~

Rond eind 2015, begin 2016 ben ik via via terecht gekomen op tips en tricks voor het opruimen.Het ging over een methode die me wel aansprak, genaamd de Konmari methode. Het is vernoemd naar de Japanse schrijfster Marie Kondo. Haar boek “The life-changing magic of tidying up” of in het Nederlands “Opgeruimd” is een bestseller en wordt verkocht in meer dan 25 landen. Nadat ik op internet het een en ander heb gelezen heb ik zelf ook haar boek gekocht. In twee dagen had ik het boek uitgelezen en ik voelde me helemaal geïnspireerd om te gaan opruimen.

Nu ongeveer anderhalf jaar later baal ik er van dat ik geen ‘before foto’s’ heb genomen. Maar ik kan je wel vertellen dat het in mijn kamer echt een bende was. Als jongvolwassene had ik het op dat moment te druk met school, werk, en series kijken. “Opruimen” maakte geen deel uit van mijn leven. Uiteindelijk is er toch ergens iets gaan knagen dat het niet zo verder kon en ben ik zoals vermeld bij de Konmari methode beland. Tot op de dag van vandaag heb ik het gevoel echt veel aan dit boek gehad te hebben. En ik kan nu met een gerust hart delen dat opruimen geen punt meer is.

thumbnail_2017-03-26 14.59.54_1490606322376

Ik raad iedereen aan zelf het boek te kopen en er mee aan de slag te gaan. Wel kan ik je vast in grote lijnen vertellen wat een beetje de bedoeling is.

  • Per categorie opruimen! Dus eerst kleren, dan boeken en ga zo maar door
  • Je legt alles per categorie bij elkaar (UIT de normale opruim plek)
  • Alles één voor één oppakken en vraag je af of je er blij van wordt (of ECHT nodig hebt)
  • Pas inruimen als je hebt bepaald wat weg moet of mag blijven
  • Bij het inruimen geen stapeltjes maken, maar op de Konmari methode vouwen (genoeg voorbeelden op YouTube te vinden in het Engels en Nederlands.

Nadat ik me een aantal dagen / weken op al mijn spullen heb gestort en volgens de regels te werk ben gegaan, had ik uiteindelijk een aantal vuilniszakken vol aan spullen die naar het vuil konden. Ook heb ik twee volle zakken aan kleding die ik niet nodig had of mij niet meer paste gedoneerd. Ik weet nu wat ik heb aan spullen en kleding en daardoor heb ik meer rust in mijn hoofd. Alles heeft een mooi plekje gekregen en is netjes opgeborgen.

thumbnail_2017-03-27 11.56.54_1490608899684

 

Wel wil ik ook vermelden dat een aantal punten die zijn vermeld in het boek niet voor mij zijn weggelegd. Ik zie persoonlijk geen meer waarde om mijn sokken te bedanken of tegen mijn truien te praten. Wel ben ik me bewust dat ik gezegend ben met deze kleren en spullen en daar ben ik ook oprecht dankbaar voor. Ik kies er alleen voor om mijn dankbaarheid te uiten volgens mijn geloofsovertuiging. Desondanks kan ik oprecht delen dat dit nog steeds mijn favoriete opruimboek is!

Ik hoop dat ik je interesse heb gewekt en dat je ook veel aan dit boek gaat hebben. Mocht je aan de gang gaan , laat het me dan zeker even weten in de reacties of tag me op Facebook

~ Maryam Medina

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s